بررسی های بهداشتی پیش از شروع مدارس

بررسی های بهداشتی پیش از شروع مدارس

بررسی های بهداشتی پیش از شروع مدارس:

سن مدرسه یک دوره جدید، متفاوت، و خاص در دوران کودکی است. از آنجایی که برای کودکان موفقیت و معاشرت در طول دوره مدرسه مهم است، انجام برخی بررسی های بهداشتی قبل از مدرسه نیز اهمیت پیدا می کند. این بررسی ها شامل موارد زیر می باشد:

  • کنترل شنوایی و بینایی :

یکی از مهم ترین بررسی های بهداشتی که باید انجام شود، بررسی های شنوایی و بینایی است. کودکان پیش از شروع مدارس، هنوز نمی توانند درک کنند که آیا حواس بینایی و شنوایی آنها خوب است یا خیر. مثلا ممکن است کودک خوب نشنود یا واضح نبیند. آنها ممکن است فکر کنند که شنوایی و بینایی آنها “عادی” است یا در سطحی که باید باشد. آنها از سطح بینایی و شنوایی واقعی خود آگاه نیستند. از آنجایی که آنها از بینایی و ظرفیت شنوایی واقعی خود آگاه نیستند، شنوایی ضعیف یا ناتوانی در دیدن واضح به اندازه کافی منجر به تاخیر در ادراک می شود. هنگامی که دید آنها به اندازه کافی خوب باشد، خواندن و نوشتن آنها به تاخیر می افتد. والدین ممکن است متوجه این موضوع نشوند. به همین دلیل، ضروری است که پزشکان متخصص قبل از شروع مدرسه، بررسی های بینایی و شنوایی کودک را انجام دهند. پس از کنترل، اگر در حواس بینایی یا شنوایی آنها مشکلی وجود داشته باشد، باید تحت درمان قرار گیرند.

  • بررسی های دندانپزشکی:

یکی دیگر از معاینات بهداشتی که توصیه می شود قبل از مدرسه انجام شود، معاینات دوره ای دندان است. امروزه از آنجایی که کودکان بیشتر روز را در مدرسه می گذرانند، بخشی از نیازهای تغذیه ای خود را در مدرسه در طول روز تامین می کنند. بنابراین، انجام بررسی های سلامت دندان کودک در فواصل منظم، نه تنها قبل از شروع مدرسه بلکه در طول دوره مدرسه نیز اهمیت پیدا می کند.

  • آزمایش خون :

آزمایش خون نیز می تواند قبل از شروع مدرسه انجام شود. می توانیم توصیه کنیم که سطح کلسترول کودکان در گروه سنی پیش دبستانی بررسی شود و فشار خون آنها نیز به طور معمول بررسی شود. فشار خون کودکان موضوعی نیست که به اندازه کافی در جامعه به آن اهمیت داده شود، اما نباید فراموش کرد که فشار خون بالا در کودکان نیز ممکن است رخ دهد.

  • ارزیابی های روانشناختی :

برخی از کودکان ممکن است در مقایسه با همسالان خود دچار اختلالات رفتاری یا بیش فعالی باشند. چنین کودکانی باید قبل از شروع مدرسه نزد یک مربی یا روانشناس اطفال برده شوند. در غیر این صورت، این کودکان ممکن است هنگام شروع مدرسه مشکلات اجتماعی شدیدتری را تجربه کنند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، دوره مدرسه مرحله ای است که کودکان شروع به معاشرت می کنند. در این دوران که معاشرت را شروع می کنند و کم کم یاد می گیرند روی پای خود بایستند، خانواده ها نباید رفتارهایی مانند ورود به کلاس درس، نشستن در کنار کودک و یا انتظار کودک در حیاط مدرسه را در تمام طول روز انجام دهند.

  • واکسیناسیون هایی که باید تجویز شوند :

این واقعیت که کودکان در سن مدرسه برای اولین بار در زندگی خود در چنین محیط شلوغی قرار می گیرند، شیوع بیماری های عفونی را آسان تر می کند. به همین دلیل، تکرار چندین واکسیناسیون انجام شده در دوران نوزادی مهم است. وزارت بهداشت در کلاس اول دبستان واکسن سرخک، سرخجه، اوریون، سیاه سرفه و کزاز را اجرا می کند. با این حال، والدین نیز می توانند پس از رسیدن کودک به سن چهار سالگی، آنها را به صورت خصوصی تجویز کنند. وزارت بهداشت در حال حاضر علیه آبله مرغان واکسن نمی زند اما تجویز این واکسن را نیز توصیه می شود. اگر کودک آسم مزمن، دیابت یا بیماری قلبی دارد، واکسیناسیون سالانه آنفولانزا را قبل از شروع مدرسه توصیه می شود. در صورتی که کودک این بیماری ها را نداشته باشد، دریافت واکسن آنفولانزا اجباری نیست.

واکسن های ۴ تا ۶ سالگی:

  1. دیفتری، کزاز و سیاه سرفه بدون سلول (DTaP).
  2. ویروس فلج اطفال غیرفعال (IPV).
  3. سرخک، اوریون و سرخجه (MMR).
  4. واریسلا (وار).

 

واکسن های ۱۱ تا ۱۲ سالگی:

  1. تقویت کننده کزاز، دیفتری و سیاه سرفه بدون سلول (Tdap).
  2. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV).
  3. مننگوکوک.

واکسن ۱۶ سالگی:

  • مننگوکوک.

آیا واکسن ها ایمن هستند؟

بله. واکسن های بیماری های دوران کودکی بسیار ایمن هستند. گاهی اوقات، یک واکسن عوارض جانبی خفیفی مانند درد دست، پا یا تب پایین ایجاد می کند. یک عارضه جانبی بد به احتمال زیاد اتفاق نمی افتد. بیماری های دوران کودکی نسبت به واکسن ها خطر سلامتی بیشتری برای کودکان دارند.

 

چه زمانی کودک، نباید واکسینه شود؟

دلایلی که کودک نباید واکسن دریافت کند، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بیمار بودن با چیزی جدی تر از سرماخوردگی.
  • داشتن واکنش بد پس از اولین دوز واکسن.
  • داشتن حرکات ناگهانی بدن (تشنج) که احتمالاً توسط واکسن ایجاد می شود.

تفاوت بین ایمن سازی و واکسیناسیون چیست؟

کلمات مصون سازی و واکسن سازی اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما معانی متفاوت دارند. یک اصطلاح عملی خاص را توصیف می کند و دیگری فرآیند را توصیف می کند. به گفته CDC، واکسیناسیون عمل معرفی یک واکسن برای ایجاد مصونیت در برابر یک بیماری خاص است. تعریف ایمن سازی فرآیندی است که طی آن واکسیناسیون از شما در برابر یک بیماری محافظت می کند.

دسترسی سریع

پذیرش آنلاین آزمایشگاه

بدون اتلاف وقت، سریع و آسان پذیرش شوید

آزمایش‌های مرتبط

دریافت جواب آزمایش

در صورت آماده بودن جواب آزمایش خود، آنلاین جواب‌ آن را دریافت کنید.

نمونه‌‌گیری در منزل

برای سهولت شما عزیزان، امکان نمونه‌گیری در منزل توسط آزمایشگاه فروردین فراهم شده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *