قهوه و سرطان

دوروی قهوه: دانه سیاه سلامت یا سرطان؟

در سال ۲۰۱۶، یک هیئت تخصصی که توسط آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) تشکیل شد، بررسی‌هایی درباره تأثیر قهوه بر سلامت انجام داد. بر اساس شواهد موجود، این آژانس نتوانست به نتیجه‌گیری قطعی درباره سرطان‌زا بودن قهوه برسد. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که قهوه ممکن است به دلیل محتوای آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات مفید دیگر، فواید سلامتی داشته باشد. در عین حال، مصرف بیش از حد آن ممکن است عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد. به همین دلیل، در حالی که قهوه می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، توجه به مقدار مصرف و شرایط فردی نیز اهمیت دارد.

قهوه و سرطان

تحقیقات در مورد ارتباط قهوه و سرطان

تحقیقات نشان می‌دهد که قهوه ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند آندومتر رحم و کبد را کاهش دهد. با این حال، از آنجایی که افرادی که سیگار می‌کشند معمولاً قهوه هم می‌نوشند، دشوار است که تأثیر مصرف دخانیات را در مطالعات مرتبط با قهوه و سرطان‌های شدید توضیح داد.در ابتدا، تحقیقات نشان می‌دادند که قهوه ممکن است خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد. . بنابراین، ارتباط مستقیم بین مصرف قهوه و سرطان مثانه تردیدآمیز است و تأثیرات سیگار به عنوان عامل اصلی در این زمینه تأکید می‌شود.

آیا قهوه با خطر ابتلای کمتر به سرطان مرتبط است؟

مطالعات اخیر حاکی از آن است که قهوه ممکن است خطر ابتلا به چندین نوع سرطان، از جمله سرطان سر و گردن، کولورکتال، سینه و کبد را کاهش دهد. هرچند که اثرات مفید قهوه به طور کامل درک نشده‌اند. قهوه حاوی صدها ترکیب فعال بیولوژیکی است، از جمله کافئین، فلاونوئیدها، لیگنان‌ها و سایر پلی‌فنول‌ها. این ترکیبات به افزایش مصرف انرژی، مهار آسیب سلولی، تنظیم ژن‌های مرتبط با ترمیم DNA، خواص ضدالتهابی و جلوگیری از متاستاز کمک می‌کنند.

شواهدی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف قهوه با خطر کمتر مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ مرتبط است؛ این بیماری‌ها می‌توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، کبد، سینه و آندومتر را افزایش دهند.

آیا آکریل آمید قهوه با سرطان مرتبط است؟

قهوه ممکن است حاوی آکریل آمید باشد، اما تحقیقات نشان داده‌اند که هیچ ارتباطی بین مصرف آکریل آمید غذایی و خطر ابتلا به سرطان در انسان وجود ندارد. آکریل آمید به عنوان یک “ماده سرطان‌زا احتمالی” توسط IARC طبقه‌بندی شده است. این ترکیب در سال ۲۰۰۲ کشف شد و مشخص گردید که از واکنش بین آسپاراژین (یک اسید آمینه) و شکر در فرآیند پخت و پز با حرارت بالا ایجاد می‌شود. این کشف باعث افزایش تحقیقات در مورد ارتباط بین مصرف آکریل آمید غذایی و خطر ابتلا به سرطان شد. اما دو مطالعه بزرگ در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴ نشان دادند که بین آکریل آمید غذایی و خطر ابتلا به سرطان ارتباطی وجود ندارد.

آیا باید قهوه نوشید؟

به طور کلی، نوشیدن قهوه ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشد، اما خطرات آن هنوز به طور کامل مشخص نیست. تحقیقات بیشتری برای درک دقیق‌تر مکانیسم‌های بیولوژیکی مرتبط با مصرف قهوه و خطر سرطان لازم است.

علاوه بر این، پیشگیری از سیگار کشیدن و ترویج ترک آن، از مهم‌ترین روش‌ها برای کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان در سطح جهانی هستند. پس از قطع سیگار، اتخاذ یک سبک زندگی سالم، شامل محدود کردن مصرف الکل، حفظ وزن مناسب، انجام فعالیت بدنی منظم و پیروی از یک رژیم غذایی عمدتاً گیاهی، می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

منبع

دسترسی سریع

پذیرش آنلاین آزمایشگاه

بدون اتلاف وقت، سریع و آسان پذیرش شوید

دریافت جواب آزمایش

در صورت آماده بودن جواب آزمایش خود، آنلاین جواب‌ آن را دریافت کنید.

نمونه‌‌گیری در منزل

برای سهولت شما عزیزان، امکان نمونه‌گیری در منزل توسط آزمایشگاه فروردین فراهم شده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *