توضیحات
آزمایش Anti-TTG (IgG) (آنتیبادیهای ضد بافتی ترانس گلوتامیناز) یکی از آزمایشهای تشخیصی برای بررسی بیماری سلیاک است. سلیاک یک بیماری خودایمنی است که با مصرف گلوتن، یک پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار، ایجاد میشود و منجر به آسیب به روده کوچک میگردد
احتیاطهای لازم
محدودیتها و ملاحظات آزمایش
- محدودیتهای آزمایش: وجود آنتیبادیهای Anti-TTG ممکن است در برخی شرایط دیگر نیز بالا برود، بنابراین تفسیر نتایج باید با توجه به تاریخچه پزشکی و علائم بالینی انجام شود.
- آزمایشهای مکمل: ممکن است نیاز به آزمایشهای اضافی مانند Anti-DGP (دیگلیادین) و Anti-EMA (آنتیبادیهای ضد اندومیزیم) باشد تا تشخیص نهایی سلیاک تأیید شود.
شرایط قبل از آزمایش
بهتر است ناشتایی رعایت شود.
نامهای دیگر
شناسه ملی
803626
تفسیر
بازه سنی : از 1 روز تا 150 سال
< 12 : Negative
12 – 18 : Borderline
> 18 : Positive
اطلاعات بالینی
تفسیر نتایج آزمایش Anti-TTG (IgG)
- نتیجه مثبت برای Anti-TTG (IgG): نشاندهنده احتمال بالای ابتلا به بیماری سلیاک است و ممکن است نیاز به آزمایشهای بیشتر مانند آندوسکوپی و بیوپسی روده کوچک برای تأیید تشخیص باشد.
- نتیجه منفی برای Anti-TTG (IgG): بهمعنی عدم وجود آنتیبادیهای ضد tTG است، اما این نتیجه نمیتواند بهطور قطعی نشاندهنده عدم وجود بیماری سلیاک باشد، زیرا ممکن است در برخی بیماران نتایج منفی مشاهده شود.
روش انجام آزمایش
- آزمایش Anti-TTG (IgG) معمولاً با نمونهگیری از خون انجام میشود و نیاز به آمادگی خاصی ندارد. معمولاً پزشک در صورت مشکوک بودن به سلیاک این آزمایش را تجویز میکند
نوع نمونه
سرم
زمان نگهداری نمونه
پایداری در دمای یخچال بین 2 تا 8 درجه 7 روز
پایداری در دمای فریزر زیر 20 درجه 3 ماه
حجم نمونه لازم
1 میلی لیتر (حداقل: 0.5 میلی لیتر)
روش اندازهگیری
ELISA
زمان مورد نیاز
مدت زمان انجام آزمایش:
جوابدهی اضطراری: به صورت روزانه اعلام اورژانس مي گردد.
اطلاعات لازم از بیمار
سن بیمار