آنتی بادی علیه TSH receptor

آنتی بادی علیه TSH receptor

تست آنتی بادی گیرنده TSH  (هورمون محرک تیروئید):

یک آزمایش خون است که به مطالعه عملکرد غده تیروئید کمک می کند. ابتدا تیروئید، عملکرد آن و آنتی بادی های تیروئید را بررسی خواهیم کرد. غده تیروئید یک اندام پروانه ای شکل است که در جلوی گردن انسان و زیر سیب گلو قرار دارد. این غده با تولید هورمون، نقش حیاتی در کنترل عملکرد و متابولیسم بدن ایفا می کند. غده تیروئید دو هورمون تولید می کند:

  • T3 یا تری یدوتیرونین.
  • T4 یا تیروکسین.

عملکرد غده تیروئید توسط غده هیپوفیز کنترل می شود. این غده ترشح هورمون تیروئید را در خون کنترل می کند. هنگامی که غده هیپوفیز تغییر سطح هورمون های تیروئید را در بدن احساس می کند، TSH  (هورمون تحریک کننده تیروئید) را آزاد کرده که منجربه تحریک تیروئید می گردد تا به حالت عادی بازگردد.

گاهی اوقات، تیروئید هورمون های T4 و T3 بیشتری یا کمتری تولید می کند. این عملکرد نادرست غده تیروئید می تواند به طرق مختلف بر بدن تأثیر بگذارد.

پرکاری تیروئید: زمانی است که غده تیروئید بیش از حد فعال است و هورمون تیروئید اضافی تولید می کند. در چنین شرایطی، بدن به سرعت انرژی مصرف می کند که می تواند باعث کاهش وزن غیرقابل توضیح، عصبی شدن و ضربان قلب سریعتر شود.

کم کاری تیروئید: زمانی که غده تیروئید کم کار است و هورمون تیروئید کافی نمی سازد. این وضعیت منجر به خستگی، افزایش وزن غیرقابل توضیح، خشکی پوست و حساسیت به دمای سرد می شود.

آنتی بادی های تیروئید چیست؟

آنتی بادی ها برای محافظت از بدن ما در برابر عفونت ها تولید می شوند. آنتی بادی های تیروئید، پروتئین های هستند که توسط لنفوسیت های غده تیروئید ساخته می شوند. هنگامی که آنتی بادی ها به سلول های سالم در تیروئید حمله می کنند، منجر به اختلال خود ایمنی تیروئید می شود.

هدف از تست آنتی بادی گیرنده TSH چیست؟

در صورت داشتن علائم پرکاری غده تیروئید، آزمایش آنتی بادی گیرنده TSH توصیه می شود. و این امر می تواند به دلیل یک اختلال خودایمنی به نام بیماری گریوز ایجاد شود.

علائم بیماری گریوز (پرکاری تیروئید) عبارتند از:

  • کاهش وزن بدون دلیل و خستگی.
  • بی خوابی و ضعف عضلات.
  • ضربان قلب نامنظم.
  • حساسیت به گرما.
  • اضطراب.
  • گواتر (توده ای در جلوی گردن که به دلیل بزرگ شدن تیروئید ایجاد می شود).
  • مشکلات بینایی.

چگونه برای تست گیرنده آنتی بادی TSH آماده شویم؟

تست گیرنده آنتی بادی TSH یک آزمایش خون ساده است.

نتایج آزمایش گیرنده آنتی بادی TSH به چه معناست؟

اگر نتایج آزمایش از محدوده طبیعی تست گیرنده آنتی بادی TSH فراتر رود، ممکن است یک اختلال خودایمنی وجود داشته باشد. پزشک بسته به نتایج آزمایش، ممکن است آزمایشات بیشتر و درمان پزشکی را توصیه کند.

سایر آزمایشات برای شناسایی آنتی بادی های تیروئید چیست؟

آزمایشات آنتی بادی های تیروئید عبارتند از:

  • آنتی بادی های پراکسیداز تیروئید
  • آنتی بادی های تیروگلوبولین
  • آنتی بادی های گیرنده تیروئید

به غیر از این آزمایش های خون، پزشک ممکن است سونوگرافی تیروئید را نیز توصیه کند. این آزمایش تصویربرداری به پزشک کمک می کند تا اندازه و شکل غده تیروئید و هرگونه رشد روی غده را مشاهده کند.

چگونه از پرکاری تیروئید جلوگیری کنیم؟

پرکاری تیروئید قابل پیشگیری نیست. پزشک می تواند با درمان به موقع شرایط را مدیریت کند و با توصیه یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی، علائم بیماری را کنترل کند.

جمع بندی:

غده تیروئید هورمون تیروئید را تولید می کند. این هورمون تصمیم می گیرد که بدن چقدر از انرژی استفاده کند. غده تیروئید پرکار، هورمون اضافی تولید می کند و باعث پرکاری تیروئید می شود. بیماری گریوز یک اختلال خودایمنی تیروئید است و یکی از علل شایع پرکاری تیروئید است. تست آنتی بادی گیرندهTSH (هورمون تحریک کننده تیروئید) یک آزمایش خون است که به تشخیص این اختلال کمک می کند. درمان پزشکی، یک رژیم غذایی سالم کم ید و ورزش منظم به فرد کمک می کند تا علائم بیماری گریوز را مدیریت کند و زندگی سالمی داشته باشد.

دسترسی سریع

پذیرش آنلاین آزمایشگاه

بدون اتلاف وقت، سریع و آسان پذیرش شوید

دریافت جواب آزمایش

در صورت آماده بودن جواب آزمایش خود، آنلاین جواب‌ آن را دریافت کنید.

نمونه‌‌گیری در منزل

برای سهولت شما عزیزان، امکان نمونه‌گیری در منزل توسط آزمایشگاه فروردین فراهم شده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *